'.FLASH_PLAYER.'

Archief
Op deze pagina vindt u een archief van voorbij activeiten en nieuwsberichten rond de canon van Limburg.
Willem van Oranje geeft geschiedenisles
Op dinsdag 13 september gaf Willem van Oranje geschiedenisles op openbare basisschool de Bundeling in Bunde. Het doel van het bezoek van de vader des vaderlands aan de Bundeling was om op ludieke wijze de aandacht te vestigen op de Canonkaravaan die op 19 oktober in Maastricht neerstrijkt. Bekijk hier een filmpje van het bezoek.
Van Jagers tot Internetters
Van 21 januari 2011 t/m 30 april 2012 stonden alle bibliotheken van Limburg in het teken van de Limburgse Canon tijdens het provinciebrede evenement 'Van Jagers tot Internetters'.

Tijdens dit evenement werden de inwoners van Limburg via de bibliotheken bewuster gemaakt van de verschillende facetten van het Limburgse cultureel erfgoed.

Het aanbod in ‘Van jagers tot internetters’ was breed en divers: lezinzgen van schrijvers en historici, concerten van muzikanten, workshops van kunstenaars en proeverijen van typische Limburgse gerechten uit de 18e eeuw.

Canonkaravaan
Op 19 oktober arriveerde de Canonkaravaan voor de 2e keer in Limburg. In de Hoofdwacht op het Vrijthof in Maastricht vond een inspirerende dag plaats voor docenten uit het lager onderwijs en educatief medewerkers van verschillende bibliotheken en musea. Een programma van lezingen, workshops en een informatiemarkt zorgden voor legio ideeën om met de canon aan de slag te gaan in de klas.