'.FLASH_PLAYER.'

Meer Canons
De Canon van Limburg is natuurlijk niet de canon die er is. Als vervolg op de Nederlandse canon (www.entoen.nu) zijn er de afgelopen jaren heel wat regionale en lokale canons ontwikkeld. We zetten er een aantal op een rij.
Entoen.nu
Entoen.nu is de officiële canon van de Nederlandse geschiedenis. Entoen.nu is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en in het bijzonder voor leerlingen en docenten in bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

Entoen.nu vertelt in 50 venster over de belangrijkste gebeurtenissen en personen uit de Nederlandse geschiedenis.

Ga naar: www.entoen.nu
Regiocanons.nl
Regiocanons.nl is de website waar alle regionale en lokale canons van Nederland te vinden zijn. Van Groningen tot Limburg en van Zuid-Holland tot Overijssel.

Heb je altijd al willen weten wat er in Ootmarsum allemaal is gebeurd? Of in Gouda of Ruurlo?

Je vindt het op www.regiocanons.nl.

Canon van het Leudal
De gemeente Leudal is de eerste gemeente van Limburg die haar eigen canon heeft. Acht thema's en vierentwintig vensters vertellen over de cultuurhistorische aspecten die bijzonder zijn voor de geschiedenis van het Leudal.

Onderwerpen zijn onder meer de Napoleonsbaan, sanatorium Hornerheide, klooster Elisabethsdal en Jongensdorp de Widdonck. Maar ook Neel Doff, Eugène Dubois en Baron van Keverberg maken deel uit maken de canon. De laatste twee hebben beide overigens ook een eigen venster in de Canon van Limburg.

Meer weten of het Leudal? Ga naar www.canonleudal.nl
Canon van het Plateau van Doenrade
De Stichting Plateau van Doenrade is momenteel druk doende de culturele biografie van het Plateau van Doenrade samen te stellen. De presentatie hiervan staat gepland voor 2012.

Meer weten? Neem dan contact op met Rosemarie Smeets.
Canon toevoegen?
Bent u bezig met een lokale Limburgse canon die nog niet vermeld wordt op deze pagina? Laat het ons weten via info@canonvanlimburg.nl, dan voegen wij uw canon natuurlijk ook toe aan deze site!